Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De Nederlandse zeescheepvaart Over deze campagne

Wist je dat maar liefst 90% van alles over zee wordt vervoerd? En dat transport over dat zoute water relatief het minst vervuilend is? Stel je eens een wereld voor zonder zeescheepvaart. Dan zien onze winkels en huizen er maar leeg uit. Op deze website laten we je kennismaken met het belang van de zeescheepvaart en de koers van de Nederlandse reders in de zeescheepvaart op het gebied van verduurzaming en innovatie. Stap aan boord!

Groot in zee-scheepvaart

Als klein land is Nederland groot in zeescheepvaart. We vervoeren veel over zee. De vraag naar transport neemt toe, dat geldt ook voor het transport over zee. Zeescheepvaart is de minst vervuilende vorm van transport vergeleken met transport via vliegtuigen en vrachtwagens.

Op koers naar 2030

Maar, we zijn er nog niet... we liggen op koers naar 2030. Op koers naar emissievrij varen. Om dat te bereiken steken de Nederlandse zeevaartbedrijven veel tijd en middelen in technologische en digitale ontwikkelingen ter ondersteuning van de sector. Deze innovaties moeten de Nederlandse zeescheepvaart duurzaam maken en een sterke internationale concurrentiepositie geven. In 2030 varen er tenminste 30 emissievrije zeeschepen. De overheid heeft hier een rol als launching customer voor de komende tien jaar.

Eind-bestemming 2050

Het jaar 2030 is een eindbestemming om te bepalen of we nog steeds goed op koers liggen. In 2050 streven we 100% schoon vervoer over zee na. Minstens 50% absolute CO2-reductie, het streven is 70%. Een groot deel van de Nederlandse vloot is tegen deze tijd emissievrij zowel naar de lucht als het water. Nederlandse reders maken op verantwoordelijke wijze gebruik van zeeën en oceanen door in te zetten op 100% schoon vervoer van vracht en passagiers. Daarnaast dragen emissieloze werkschepen bij aan een 100% schone leef- en werkomgeving.

70%
absolute CO2-reductie

Powered by

Deze website is een initiatief van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) om Nederland kennis te laten maken met het belang van en de ontwikkelingen in de zeescheepvaart. De KVNR is als nationale redersvereniging dé vertegenwoordiger van in Nederland gevestigde reders die actief zijn in de zeescheepvaart. De KVNR richt zich op politiek, overheid, maritiem cluster en samenleving. Doel van de belangenbehartiging is dat reders wereldwijd onbelemmerd kunnen ondernemen met schone schepen die veilig varen met bekwame bemanning. Kijk voor meer informatie op www.kvnr.nl.

Stap aan boord

Wil je meer weten over de Nederlandse zeescheepvaart en de uitdagingen en ontwikkelingen op onze koers naar 2030? Download dan onze whitepaper.